Bir ürünü satmak için binlerce yol vardır. Düşünün ki bir mağazanız var ve içerisinde görsel olarak sergilediğiniz ürünleriniz. Biraz daha özelleştirelim…
Tamamen kadınlara yönelik bir ürün satıyorsunuz.
Peki, bulunduğunuz bölge dışında daha kaç kadın var biliyor musunuz? Kaç kişiye ulaşabiliyorsunuz?
Kulaktan kulağa reklam ya da sosyal medya üzerinden paylaşılan bilgiler… Hepsi havada uçuşuyor değil mi?
Aslında günümüzde çözüm basit. Kendi e-ticaret sitenizi kurmak. Birçok ürün sağlayıcı markaya bakın. Hepsinin web sitesi online alışveriş yapılabilir yazılımlar üzerine kurulu. Müşteri görsele bakıyor, fiyatına bakıyor, güvenli alışveriş mi diye kontrol ediyor ve satın alıyor.
Zaten bildiği bir ürün için, yakınındaki bir mağazada sergilense bile internetten alma alışkanlığı geliştiriyor. Rahat ve konforlu evinden çıkmadan ürün ayağına geliyor. En önemlisi bu mağazaya, fiziken yakınında olmasa bile ülkenin dört bir yanından müşteriler de ulaşıyor.
Sıkışıp kaldınız mı kendi çevrenizdeki hali hazırda müşterilerinizle?
Potansiyel müşteriye ulaşamıyor musunuz?
O zaman neden siz de kendi online alış veriş sitenizi kurmak için destek almıyorsunuz?
Online alışveriş sitelerinin en büyük özelliği zaman ve mekan tanımaması. Kapanmıyor, gece uykusu kaçan müşteri gelip alış veriş yapıyor, sabah bir uyanıyorsunuz ki para kazanmışsınız. Bir de bakıyorsunuz ki kilometrelerce uzaktan bir kişiye ulaşmışsınız. O nedenledir ki büyük ve büyüyen firmaların hepsi e-ticaret kulvarında boy gösteriyor.
Son dönemlerde bırakın büyük firmaları, el emeğini sosyal medya üzerinden tanıtan ve satan kişiler dahi e-ticaret sitesi kurma yolunda. Zamana ayak uydurmak ve ayakta kalmak için güncel olmalısınız ve trendleri takip etmelisiniz.
Mevcut olan bir web siteniz olsa da, ürünlerinizin sadece görselini yükleyerek satış sitesi haline getiremezsiniz. Yazılımınızın hem online alış verişe uygun olması hem de mobil uyumlu olması gerekli. Ödeme seçenekleri bir yana, ürünle ilgili detay bilgiyi de, filtreleme seçeneklerini de koyabilmelisiniz.
Bu nedenle eğer bu konuda uzman değilseniz, uzman kişilerden destek almalısınız. Güven, müşteri için en önemli kıstas.
E-ticaret konu olunca, fiziki olarak bir mağazanız yoksa muhatap alacak kimse yok algısı oluşuyor. Bu anlamda sitenizde güven verici unsurlara da yer vermelisiniz.
Fatura kesmek ve müşteriye ürün ile birlikte göndermek zorunlu.
Müşteri de alış veriş sitenizi incelediğinde firma bilgilerinizi, adresinizi, vergi numaranızı görmeli. Varlığınızı koruyabilmek için çevrenizle sınırlı kalmayın.
Daha geniş kitleleri hayal edin ve büyüyün. Bunun da en etkin yolu e-ticaret.
"bir şeyi gerçekten yapmak istiyorsan bir yolunu bulursun, istemiyorsan bir bahane bulursun." çekinmeyin bize yazın